BLOG

Samenwerking tussen Smartyard en PHPro leidt tot innovatief B2B platform

december 07, 2019

De bouwsector zit volop in de digitalisering en dat is te danken aan initiatieven zoals het B2B platform van Smartyard. Het conceptbestaat erin om huurders en verhuurders van bouwmachines en werfmaterieel samen te brengen via een applicatie. Samen met PHPro werd Smartyard ontwikkeld tot het platform dat het nu is. Smartyard is sinds september 2019 beschikbaar voor het grote publiek en de eerste successen bleven niet achter. Smartyard won in december 2019 de Best in B2B van de FeWeb Excellence Awards. De FeWeb Awards zijn dé referenties voor digitale expertise op vlak van webbuilding, e-commerce en digitale marketing.

Patricia Vossenaar, Product Manager bij Smartyard: “PHPro was de partij die vanaf het begin van Smartyard betrokken was. Ze hielpen ook mee op strategisch niveau. We werkten ook samen met andere partners van Xplore Group. De PO’s en PM’s van PHPro hebben hard meegeholpen om een kwaliteitsvolle applicatie te ontwikkelen.” PHPro implementeerde Scrum bij Smartyard. Met deze werkwijze kan Smartyard op regelematige basis meerwaarde toevoegen aan het platform en beter inspelen op de noden van de huurders en verhuurders. “We werken agile en hebben om de twee weken een nieuwe release. Zo bieden we onze klanten regelmatig relevante nieuwigheden en verbeteringen. PHPro kijkt ook mee hoe ze het platform kunnen onderhouden. 1 à 2 keer per jaar hebben we een workshop met brainstormsessies waarin we inzichten krijgen van PHPro vanuit hun ervaringen in de digitale wereld.

Het B2B platform van Smartyard zorgt ervoor dat huurders en verhuurders in de bouwsector samenkomen. Vroeger werd dit proces manueel uitgevoerd. Planners of werfleiders van bouwbedrijven belden verhuurders via een planningsdienst. “Planner zijn is een superdrukke, stresserende job”, aldus Patricia. “Je kreeg voortdurend vragen van werfleiders van materieel dat ze nodig hadden. De kans op fouten was ook enorm groot aangezien alles telefonisch gebeurde binnen een enorme tijdsdruk.” Met het B2B platform is dit proces gedigitaliseerd, vereenvoudigd en veel overzichtelijker.

Het bedrijf Smartyard is afkomstig van aannemersbedrijf Aertssen. Smartyard was origineel een idee dat binnen Aertssen is ontstaan bij het topmanagement die merkten dat het inhuren van materieel een heel tijdrovend en inefficiënt proces was. Daarna werd een innovatiecampagne bij medewerkers van Aertssen gestart die ook bevestigden dat er een oplossing moest komen voor het omslachtige huurproces.

Patricia Vossenaar: “In 2020 willen vooral blijven groeien. We willen meer relevante functionaliteiten maken voor onze klanten en het platform van Smartyard nog intelligenter maken zodat huurders en verhuurders nog meer ontzorgd worden bij het huurproces van zwaar materieel..”